به گزارش خودروکار، آمازون بزرگترین خرده فروش اینترنتی آمریکا و یا شاید هم دنیا، برای حمل بار و ارسال بسته بندی روش های بسیار متعدد و پیچیده ای دارد و یکی از شاخه هایی که این غول فناوری در آن وارد شده، روبوتاکسی ها یا تاکسی های رباتی است که نام آن را زوکس Zoox گذاشته است. به بیان دیگر اولین خودروی برقی خودران [بدون نیاز به راننده] آمازون روبوتاکسی زوکس است که جف بزوس، مدیر عامل آمازون دات کام، 6 سال است روی به ثمر نشستن آن کار می کند. اصلاً قرار نیست که آمازون این روبوتاکسی ها را در معرض فروش عمومی قرار دهد، فقط می خواهد روح رقابت با شرکت هایی مثل اوبر Uber –بزرگترین تاکسی اینترنتی آمریکا- و دی دی DiDi –بزرگترین شرکت خودران چینی حاضر در عرصه حمل و نقل نوین آمریکا- حفظ کند.
روبوتاکسی زوکس 3.63 متر طول دارد و هدایت آن برعهده هوش مصنوعی است و توانایی مانور در فضاهای فشرده و تنگ را دارد. یکی از ویژگی های خاص آن این است که جلو و عقب آن یکسان است و حرکت آن به سمت جلو و عقب فرقی با هم ندارد که در اصطلاح به آن دوجهتی یا bidirectional می گویند.
زوکس در هر دو جهت جلو و عقب می تواند به سرعت 120 کیلومتر در ساعت برسد و با هر بار شارژ تا 16 ساعت بدون وقفه می تواند به حرکت ادامه دهد. باتری آن 133 kWh [کیلووات ساعت] است و از مدل مشابه در خودروی تسلا بزرگتر است، به بیان دقیق تر مدل اس تسلا از باتری 85kWh استفاده می کند.
بیش از 100 نوآوری در عرصه ایمنی خودرو در این روبوتاکسی به کار رفته است از جمله سامانه دوربین دید 270 درجه در هر چهارگوشه ی خودرو، که می تواند 150 متر را از زوایای مختلف رصد کند. به بیان دیگر روبوتاکسی زوکس می توان همه اشیا و انسان های اطراف خود را ردگیری نموده و هیچ نقطه کوری ندارد.
جس لیونسان Jesse Levinson یکی از دو بنیانگذار زوکس می گوید [نقل به مضمون]: «ساختن یک خودرو از طرح خط خطی اولیه این فرصت را به ما داد که ایمنی خودروی سواری را از اول تعریف کنیم. خودروی ما تمامی استانداردهای ایمنی خودروی فدرال تست تصادف موسوم به FMVSS را پاس می کنند و ما به دنبال محافظت از مسافران و پیاده ها در خیابان ها و جاده ها هستیم.»
خودروی هوشمند آمازون چهار صندلی سرنشین دارد و هر صندلی علاوه بر جا لیوانی، شارژر ابزارهای الکترونیکی مثل موبایل و تبلت هم دارد. اما ویژگی خاص تر آن صفحه نمایش لمسی برای هر سرنشین است که متواند موسیقی مورد علاقه خود، سیستم تهویه مطبوع را کنترل کند و مسیر در حال طی شدن را روی نقشه نشان دهد. سقف این خودرو شبیه کانوپی (خیمه و سایه بان) است و طرحی از آسمان پرستاره دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، کمپانی صاحب زوکس می خواهد از آن برای حمل و نقل مسافر خصوصی و عمومی استفاده کند که از آن رقیبی برای این بخش با کمپانی های اوبر و دی دی می سازد.
زوکس از سال 2014 تأسیس شد و از آن به بعد در حال پیگیری ساخت خودران ها است که می تواند با استفاده از اپلیکیشن های موبایلی و بدون نیاز به راننده مسیر تعیین شده را بپیماید.
آمازون حدود 6 ماه پیش سهام این کمپانی را خرید و آن را به عنوان یک شرکت زیرمجموعه مستقل اداره می کند.
هنوز زمان دقیق استفاده از این روبوتاکسی در خیابان ها اعلام نشده است و نمونه های آزمایشی آن در سان فرانسیسکو و فاستر سیتی در ایالات کالیفرنیای آمریکا و همچنین لاس وگاس نواداد در حال آزمایش و کالیبراسیون هستند.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/